Saturday, 29 June 2013

SARINGAN KESIHATAN DI SK TABUAN

Minggu ni jita orang de aktiviti saringan kesihatan di Sk Tabuan sempena Karnival Nang Kamboh anjuran Koperasi Sekolah.  Tengokle gambo kita orang kat sini,

masa minum pagi sebelum mulakan keja, nak tau ape yang dorang gelakkan......bos tengah melatah

Friday, 21 June 2013

NOVEL TU


Aku naik lemak lagi minggu ni.  Cian kat aku punye blog ni, tak terjengah.  Ni semua salah novel tu la.  Aku tak tau ape ke jadahnye aku teringin sangat nak gi bace novel ni.......hehehheiiiiiiiii.  Alih2 aku sangkut, dah lah minggu ni kene key in SKT.......buang tebiat betollllll!  

Saturday, 15 June 2013

HOT & SPICY FRIED CHICKEN KAK TON

Assalamualaikum semua.
Petang tadi aku ingat nak masak ayam pansuh, tapi Wani pulak nak ayam goreng.  Sebab kerajinan aku, aku tak jadi buat pansuh dan buat ayam goreng je.  Lupa lak aku, sori lah ye, seminggu aku tak buat apa2 kat blog ni, kan ape, bizi sesangat lah minggu ni.

Ni aku nak citer balik pasal tajuk n3 kali ni, aku nak lah kongsi resepi ayam goreng hot & spicy aku ni.  Maaflah ye, aku dah pujuk si Colonel Sanders tu, mintak resepi.....die tak bagi, jadiknye aku reka lah sendiri.  Tak yah nak beli bagai resepi die tu.....hihihi.  Ni je pun bahan2 nye yang aku gune....tak de benda secret2 ke penamenye, semua nye yang ade kat dapor je.......ehem ehem lainle kalau yang dapornye berasap kat kedai je, memang tak dele benda2 biasa ni, ye tak?

Saturday, 8 June 2013

AKU NAK CUTI SEKOLAH LAGI

Minggu terakhir cuti sekolah.  Esok hari terakhir cuti sekolah.  Isnin ni dah mula sekolah balik.  Cuti sekolah kali ni aku tak cuti, yalah apa nak buat, aku ni bukannya budak sekolah lagi.  Nasib baiklah adik aku tu balik cuti, dapat jugak anak anak aku Baby ngan Wani tumpang keindahan cuti sekolah ni sekaki.  Maknya pulak tengok gambar gigit jari.  Schedule minggu ni full gilerrr! Keja Isnin sampai Sabtu, dah tu hujung minggu kenduri je manjang.  Dah satu kewajipan untuk menghadiri jemputan, jadinya tak de lah nak jalan2, makan angin kat Kuching ni or picnic micnic ngan anak2 ni.

Wednesday, 5 June 2013

Hanya Kamu

Yes, betol, hanya kamu keluargaku. Priority dalam hidup aku, keluarga.  Aku excited dan gembiira sangat kalau keluarga aku berkumpul semua.  Sejak kami adik beradik dah ada keluarga sendiri, kesempatan untuk berkumpul bersama agak sukar.  

Sunday, 2 June 2013

MI JAWA SEMPOI KAK TON

Asalnya kita orang nak gi kedai makan Hj. Umar, nak melayan Irfan nak makan mi jawa.  Disebabkan kepenatan malam tadi pergi ronda2, semua bangun lewat.  Kalau dah lewat tak payahlah berangan nak pekena mi jawa kat situ, lebih2 lagi sekarang.  Kempunanlah alamatnya.

Aku bagi rm10 kat adik upar aku, dan pergi beli mi kuning ngan sawi, kita buat mi jawa sempoi.

Bahan2 nya, macam aku cakap yang ada kat dapor je.

Saturday, 1 June 2013

ADIK KESAYANGAN AKU KENA DEMAM DENGGI

Adik2  yang lain jangan terasa hati tau.  Semuanya along sayang. Adik aku sepatutnya balik bercuti hari ni dengan keluarga die (29.05.2013).  Tapi malam tadi dapat pesanan darI adik ipar.